Co dělat a vidět v Albánii

Tyto informace jsou dostupné v češtině a dalších jazycích; English, French, German, Italian, Spanish, and Czech

Od hlavního města Tirany po historická města, přes archeologické parky, pobřeží, jezera a nedotčené hory, zde je to, co byste měli v Albánii navštívit:

Pro ty, kteří milují moře, ale nechtějí se vzdát kultury, je jih perfektní se svými plážemi, starověkými nalezišti, archeologickými parky a městy Vlora a Saranda.

Od Vlory po Ksamil je mnoho nádherných pláží, včetně Dhërmi, Gjipe, Jal, Himara, Qeparo, Borsh, Lukova a Pulebardha. Návštěvníci, kteří se zajímají o historii, si mohou naplánovat výlety do archeologického naleziště Butrint a také do měst Berat a Gjirokastra.

Oblast jižně od města Permet a údolí Vjosa, včetně stejnojmenné řeky, která je poslední divokou řekou Evropy, je stále většinou nezmapovaná a autentická.

Pro ty, kteří si chtějí odpočinout a uniknout chaosu, jsou Korça, Kolonja, Voskopoja, Prespanské jezero, Pogradec a Ohridské jezero vynikajícími místy.

Ti, kteří mají rádi zábavu a města, by si měli naplánovat strávit několik dní v Tiraně.

Jedním z nejživějších měst na Balkáně je hlavní město Albánie, které má galerie, muzea, kavárny a restaurace, kde můžete ochutnat to nejlepší z regionální kuchyně. Na druhou stranu, sever je pro vás nejlepší oblastí, pokud máte rádi hory.

Procházky po stezkách a objevování té nejnezkrotnější přírody jsou bohaté od Shkodry, která je domovem největšího jezera na Balkánském poloostrově, přes Koman do Theth a Valbona.

Albánie pravděpodobně nikoho nezklame, a to ani milovníky jídla. Pro návštěvníky přijíždějící z Evropy a Ameriky je stravování v restauraci stále za rozumnou cenu a místní kuchyně je vynikající.

Albánie je ideálním místem, kde si můžete vychutnat jídlo: polévky, delikátní koláče plné zeleniny, grilované maso, sýry, mořské ryby, jezera a řeky, sladkosti a víno.

Zarezervujte si některé z jednodenních výletů po Albánii s bezpečným odkazem přes Get Your Guide níže :

Leave a Reply